dimecres, 8 de juny del 2011

Síntesi d'un medicament


Síntesi d’un medicament:

Avui dia un simple mal de cap no suposa per a ningú cap problema ja que és tan fàcil com anar a la farmàcia i comprar un medicament. Però, t’has plantejat mai tot el treball, temps i diners que ha suposat fer aquell medicament? Doncs bé, actualment hi ha aproximadament 3000 medicaments en estudi, i cadascun d’aquests medicaments té un cost d’aproximadament 1000 milions de dòlars i necessita entre deu i quinze anys fins que es pot comercialitzar. En definitiva, el procés per a fabricar un medicament és molt llarg i laboriós.
Tot comença quan un científic es planteja un repte, i aquest repte consisteix a trobar la causa d’una malaltia. Desprès els científics hauran d’analitzar les proteïnes de l’organisme que no funcionen bé per obtenir noves dianes farmatològiques. Una vegada es troben les dianes farmatològiques, es busquen molècules que en forma de principi actiu puguin atacar la malaltia.
Una vegada tenim el possible medicament, s’hauran de fer unes proves per a verificar que el medicament funciona adequadament, i aquestes proves es divideixen en tres fases:
Fase 1: Es recullen dades sobre els possibles efectes secundaris. Si el compost presenta una activitat d’interès en els assaigs in vitro (al laboratori) passarà a la següent fase.
Fase 2: La fase in vivo (és la que es fa en els animals). Si resulta òptima, es procedeix a passar a la següent fase.
Fase 3: És la fase que es fa en humans, i requereix la supervisió de les autoritats sanitàries. Consisteix a escollir a un conjunt de persones a l’atzar, i a unes se’ls subministra el medicament i a altres un placebo(no té efecte), d’aquesta manera psicològicament no s’alteraran els efectes reals del medicament.
Finalment, una vegada s’han superat els assaig clínics, es farà la patent del medicament, i ara ja sí que es podrà comercialitzar.



Helena Martínez

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada