dimecres, 8 de juny del 2011

On són els límits?


Cada cop els avenços en la ciència i la genètica ens proporcionen facilitats que milloren la nostra salut i forma de vida, però a vegades arribem a uns extrems en els que ens hem de plantejar una sèrie de preguntes.

Avui ens centrarem en la selecció d’embrions, es a dir, consisteix en alterar algun gen del embrió per tal de canviar alguna característica d’aquests. Normalment té un ús terapèutic, es a dir, que s’alteren els gens que causen alguna malaltia hereditària, tot i així actualment només es possible aplicar-la en les malalties monogèniques ( les que només afecten a un sol gen) ja que en les altres encara esta lluny.

Per tant aquest tema deriva en un seguit de preguntes ètiques, la primera de totes es que encara no esta tot descobert en el camp de les malalties hereditàries i per tan les variacions en el genoma poden tenir avantatges i desavantatges. En el altres casos els anàlisis genètics detecten una possibilitat alta de patir una malaltia però la predisposició no es absoluta i per tan s’hauria de prendre una decisió complicada en que tornem entrar en molts valors ètics, i jurídics.

En conclusió, la selecció d’embrions pot ser una eina molt potent i un grandíssim avanç, però mai ens hem d’oblidar dels límits ètics que marquen fins on arriba la nostra humanitat.

Laura Andurell

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada