dimecres, 8 de juny del 2011

Els aliments transgènics


Els aliments transgènics són aliments obtinguts d’espècies que s’han afegit de manera artificial, gens que no els són propis, mitjançant tècniques de biotecnologia i enginyeria genètica. Amb aquestes tècniques s’aconsegueixen aliments amb qualitats particulars. Cal distingir entre transgènics i organismes modificats genèticament, el primer per força ha d’haver rebut un gen que no li és propi i el segon inclou qualsevol modificació genètica, inclosa la supressió d’un gen.

Hi ha molts aspectes que giren al voltant dels aliments transgènics, ja que tot no són avantatges. En el moment en que s’introdueix un gen exterior; el consumidor ja no sap ben bé el que esta consumint; per tant en un tomàquet, podria haver-hi un gen del cacauet, el consumidor ser al·lèrgic al cacauet i patir una reacció al·lèrgica. Hi hauria una monopolització de les espècies; i també mutacions, que no sempre han de ser bones. I també acabaríem amb moltes espècies, ja que si modifiquem una espècie per defensar-se contra un tipus de mosquit, acabaríem amb aquell tipus de mosquit.

Els aliments transgènics tenen avantatges, tant pel consumidor com per l’empresari, però hi ha moltes controvèrsies, i no crec que estiguem preparats per a tanta tecnologia. Si la natura ha creat les coses tal i com són ara, perquè ho hem de canviar?

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada