dimecres, 8 de juny del 2011

La clonació terapèutica (de teixits)

Es poden clonar cèl·lules, embrions, òrgans o individus.Quasi tot el món està d’acord en què clonar persones no és ètic, però la clonació d’òrgans per fer transplantaments és i podria arribar a ser beneficiós per la humanitat. Del que es parla ara és de la possibilitat de clonar cèl·lules per curar malalties, i això és la clonació terapèutica.

La clonació terapèutica és la generació de cèl·lules mare embrionàries genèticament idèntiques a les d’un pacient que un cop diferenciades i transformades en cèl·lules especialitzades (teixits), es trasplantaran al mateix pacient sense risc de rebuig.

Les cèl·lules mare embriòniques poden ser utilitzades en aquest tipus de clonació per a crear pell o per tractar víctimes de cremades, o per persones que pateixen algun tipus de dany en la columna vertebral.

La llista de malalties devastadores que es creu que es podrien curar o alleujar amb tècniques similars inclou la diabetis, la cirrosis, la leucèmia, la osteoporosis, l’Alzheimer, el Parkinson, el Huntington, la tetraplegia, alguns tipus de càncer i algunes docències de cor, entre d’altres.

Però la investigació en el camp de la biotecnologia encara ha d’avançar i s’han de debatre les implicacions ètiques entre la comunitat científica i les diferents institucions.

Tot i això sona prometedor, no?


Laura Núñez.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada