dimecres, 8 de juny del 2011

Organismes transgènics


Desprès de totes les recents investigacions que hi hagut sobre els organismes transgènics els quals són organismes modificats genèticament mitjançant la biotecnologia on se’ls hi introdueix material genètic pertanyent a espècies no emparentades amb l’objectiu de produir unes característiques desitjades. Un dels descobriments realitzat pels científics ha sigut que un organisme transgènic sigui resistent a un paràsit. Això és gràcies a que els organismes transgènics incorporen fins a tres gens diferents:
- El gen de la resistència a antibiòtics:és un gen de marcatge que permet en el procés de selecció en el laboratori, diferenciar els individus que han estat modificat genèticament dels que no ho han estat.
- El gen de resistència a herbicides: és un gen que permet utilitzar una major quantitat d’herbicides per eliminar les plagues sense que el vegetal conreat es vegi afectat.
- El gen autoinsecticida: s’incorpora a les plantes amb la informació per a generar una toxina, anomenada Bt, que elimina els insectes nocius pel cultiu modificat.
D’aquesta manera si a un organisme transgènic se li introdueix el gen autoinsecticida serà capaç de crear unes toxines insecticides en contra d’aquest paràsit, per a poder-lo resistir i superar.

“ El treball únic de la ciència és fer possible el que es podria haver considerat màgia en un passat. “




ANDREA ALDEA

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada