dimecres, 8 de juny del 2011

CULTIUS BIOLÒGICS

Fa segles, els éssers humans es van adonar de la possibilitat que donava la naturalesa al cultivar aliments i criar animals. Des de aquell moment, va haver una explotació cap a la natura.

Durant tots aquests anys, la ciència ha anat evolucionant ràpidament i en l’agricultura ha hagut diferents canvis. Principalment, han canviat la forma de cultivar espècies vegetals en un hivernacle, l’ús de productes químics i tòxics i, sobre tot, se’ls hi ha injectat gens per tal de canviar les seves propietats (tenis millor gust, tenir més bona olor...).

Però, una petita part de la població, continuen fen-ho a partir de l'agricultura biològica. L'agricultura biològica és aquella en que els cultius es fan de manera natural, és a dir, sen se injectar productes químics als aliments i respectant el medi ambient. Les tècniques que més s'utilitzen en aquest procés biològic és l’ús dels fems, adobs... i la rotació de conreus per afavorir la regeneració de la terra.

Actualment, Espanya és un dels països més involucrats en l'agricultura natural, ja que està en sisè lloc mundial de la UE en l'agricultura biològica i des de fa uns quants anys, el conreu ecològic ha anat incrementat al país. On més cultiu biològic hi ha és a Castilla la Manxa, Extremadura, Catalunya i Aragó. Ara bé, els cultius ecològics pràcticament són casi tots mediterranis, com per exemple; cereals, olivera, fruita seca i vinya.

Gemma Oset.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada